100% Biologisch afbreekbare latex ballonnen

Onze latex ballonnen zijn 100% biologisch afbreekbaar
Al onze latex ballonnen worden gemaakt van het sap van een rubberboom en zijn dus 100% biologisch afbreekbaar. De vertering van een latex ballon duurt even lang als de vertering van een eikenblad. Bekijk onderstaande video om te zien hoe latex ballonnen worden gemaakt van begin tot eind! Bij een ballonoplating maken wij dan ook alleen gebruik van biologisch afbreekbare latex ballonnen, in combinatie met ons geproduceerde Eco Balloon RibbonDit is ballonlint dat volledig oplost wanneer het in aanraking komt met water. Dit eco ballonlint is exclusief in onze webshop te bestellen.

De Groene Ballon
De Groene Ballon is een branchevereniging waar ballonleveranciers zich bij kunnen aansluiten. Alle leden van De Groene Ballon zijn verantwoord ballonleverancier. Alle leden houden zich aan de volgende richtlijnen:

- Ze maken alleen gebruik van goedgekeurde latex ballonnen
- Ze maken geen gebruik van kunststof lintjes bij ballonoplatingen
- Ze maken geen gebruik van snelsluiters voorzien van plastic
- Ze maken geen gebruik van folieballonnen bij ballonoplatingen
- Ze maken geen gebruik van folieballonnen zonder ballongewichtje
- Ze gebruiken geen releases van ballon clusters, alleen losse oplatingen
- Ze voeren geen ballonoplatingen uit met geplastificeerde kaartjes, sterretjes, led-lampjes etc.

Kijk op de website van De Groene Ballon voor meer informatie over latex ballonnen in relatie met het milieu, de dieren en de natuur. 
 

We gebruiken cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door deze melding te accepteren, of door gebruik te blijven maken van onze website weten we dat je hiermee akkoord gaat.

Accepteren Meer informatie